A projekt egyik fő célja képzési programsorozat fejlesztése és működtetése. A képzési program összesen három csomagot tartalmaz. Ezek közül kettő az önkormányzat és intézményei alkalmazottainak, valamint a hazai projektpartnerek képviselőinek fejlesztését célozza. A számukra biztosított sajátos képzési programok javíthatják a közszolgáltatások színvonalát. A harmadik képzési csomag kézművesképzéseket és kiegészítő szakmai tantárgyakat tartalmaz.

A projekt egyik horizontális célkitűzése a nők esélyegyenlőségének biztosítása a projektben. Ennek megfelelően a képzési programok mindegyikében jelentős számban női oktatók kerültek felkérésre a kurzusok megtartására.

Intézményi kapacitás megerősítése, humánerőforrás-fejlesztés képzés

Az intézményi kapacitás megerősítése, humánerőforrás-fejlesztés képzés az önkormányzat és intézményei, valamint a hazai projektpartnerek részére kerül kiajánlásra és lebonyolításra. A képzés célja az önkormányzati és civil fejlesztések hatékonyabb és szakszerűbb megvalósítása, a szervezetek szakmai és pénzügyi menedzsmentjének fejlesztése.

Humánerőforrás-fejlesztés Hajdúsági Népi Mesterségek Háza és Képzési Központ

A képzés keretében összesen négy darab kurzus valósul meg:

A képzésen résztvevők létszáma kurzusonként minimum 12, de maximum 20 fő. A kurzusok a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatalban 2016. november 15. és 2017. március 16. között, heti két alkalommal (kedden és csütörtökön), hivatali munkaidőben (8:00 és 10:00 óra között) kerülnek megtartásra, kurzusonként heti egy-egy óra (50 perc) időtartamban. A képzés így mindösszesen 60 tanórában, négy tanulmányút (EU-s támogatásból megvalósult projektek helyszínére) beiktatásával kerül lebonyolításra. A kurzusok végén a hallgatók záróvizsgát tesznek.