Rissa-ról röviden

Rissa egy hozzávetőleg 6700 lakosú község Norvégia Sør-Trøndelag (Dél-Trøndelag) megyéjében. Területén az emberi élet nyomai már a kőkorszak óta fellehetők. Rissa a Fosen régió része, a Trondheim melletti félszigeten fekszik. A községet 7 település alkotja, ezek közül a FolkCraft projekt tekintetében kiemelésre érdemes:

A térség kiterjedt mezőgazdasági hagyományokkal bír mind a növénytermesztés (elsősorban gabona és burgonyatermesztés), mind az állattenyésztés (a legfontosabb mezőgazdasági termékek a tej, a hús, illetve a tojás) területén, az akvakultúra pedig szintén nagy jelentőségű a térség életében. Ipar tekintetében Rissa jellemzően a hajóépítésben, illetve a nehéziparban rendelkezik komolyabb hagyományokkal.

Rissa községben az önkéntességnek nagy hagyományai vannak, jellemzően a kultúrtörténeti értékek, a hagyományok megőrzése terén, melyeket az ifjabb generációkon kívül a helyiek a látogatóknak is örömmel mutatnak be számos civil szervezetükön, egyesületükön keresztül. Ezek többsége bevonásra került Rissa "Gyöngyök a füzéren" elnevezésű, újonnan életre hívott kulturális-turisztikai projektjébe, valamint a Kyst-Norge és a KulturCompagniet projektekbe egyaránt.